1. Haberler
  2. Bilgi
  3. 13. Gün Sahur Menüsü: Çiğ Börek, Yumurta Salatası ve Tarçınlı Süt Tarifleri

13. Gün Sahur Menüsü: Çiğ Börek, Yumurta Salatası ve Tarçınlı Süt Tarifleri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

13. Gün Sahur Menüsü

13. Gün Sahur Menüsü

Ramazan ayının 13. gününde sahur için hazırlayabileceğiniz lezzetli ve pratik tariflerle karşınızdayız. Enerjik bir gün geçirmek için çiğ börek ve hafif yumurta salatası mükemmel bir tercih olacaktır. Bu menüye eşlik edecek tarçınlı süt ise kan şekerinizi dengeleyerek tokluk hissi yaratacaktır. İşte 13. gün sahur menüsü:

13. Gün Sahur Menüsü: Çiğ Börek, Yumurta Salatası ve Tarçınlı Süt Tarifleri

Çiğ Börek

Malzemeler:

  • Hamuru İçin:
    • 3 su bardağı un
    • 2 çay kaşığı tuz
    • 1 su bardağı su
    • 1 yemek kaşığı sirke
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • İç Harcı İçin:
    • 250 gram dana kıyma
    • 1 adet soğan (rendelenmiş)
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 1/2 çay bardağı su

Nasıl Yapılır?

  • Hamuru hazırlamak için un, tuz, su, sirke ve zeytinyağını bir kapta karıştırarak yoğurun.
  • Hamuru yoğurduktan sonra yaklaşık 20 dakika dinlendirin.
  • Daha sonra dinlendirdiğiniz hamurlardan limon büyüklüğünde bezeler oluşturun.
  • Ayrı bir kapta kıyma, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve suyu iyice karıştırın.
  • Bezeleri yuvarlak şekilde açın ve yarısına kıymalı harçtan koyun.
  • Çatal yardımıyla kenarlarını kapatın ve kızgın yağda altın rengini alana kadar kızartın.
  • Çiğ böreklerinizi sıcak olarak servis edin.

Yumurta Salatası

Malzemeler:

  • 4-5 adet haşlanmış yumurta
  • Bir avuç maydanoz
  • Bir avuç dereotu
  • 2 dal yeşil soğan
  • Tuz
  • Kırmızı biber
  • Karabiber
  • Kekik
  • Zeytinyağı

Nasıl Yapılır?

  • Yeşillikleri ince ince doğrayın.
  • Haşlanmış yumurtaları dilimleyin veya küp küp kesebilirsiniz.
  • Doğradığınız yeşillikleri ve yumurtaları bir kapta birleştirin.
  • Tuz, baharatlar ve zeytinyağını ekleyerek iyice karıştırın.
  • İsterseniz üzerine zeytin ekleyerek servis yapabilirsiniz.

Tarçınlı Süt

Malzemeler:

  • 1 su bardağı az yağlı ya da tam yağlı süt
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Nasıl Yapılır?

  • Sütü bir tencerede ısıtın, kaynatmayın.
  • Isınan sütü bir bardağa dökün ve üzerine tarçını ekleyin.
  • İyice karıştırarak tarçınlı sütünüzü hazırlayın.
  • Tarçınlı süt, sahurda harika bir içecek alternatifi olacaktır.

Afiyet olsun!

13. Gün Sahur Menüsü: Çiğ Börek, Yumurta Salatası ve Tarçınlı Süt Tarifleri

13. Gün Sahur Menüsü: Çiğ Börek, Yumurta Salatası ve Tarçınlı Süt Tarifleri
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin