1. Haberler
  2. Bilgi
  3. 13. Gün İftar Menüsü: Lezzetli Tarifler

13. Gün İftar Menüsü: Lezzetli Tarifler

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

13. Gün İftar Menüsü

13. Gün İftar Menüsü

Ramazan ayının 13. gününde, iftar sofralarınıza lezzet katacak özel bir menü ile karşınızdayız. Bu menüde, başlangıçtan tatlıya kadar her aşamada damak tadınıza hitap edecek tarifler bulacaksınız. İşte bu akşam için önerdiğimiz menü:

13. Gün İftar Menüsü: Lezzetli Tarifler

Çorba: Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası

  • Malzemeler:
    • 1 su bardağı yeşil mercimek
    • 1 çay bardağı erişte
    • 1 adet kuru soğan
    • 1 adet havuç
    • Sıvı yağ
    • 1 yemek kaşığı salça
    • Toz kırmızı biber, tuz, kuru nane, pul biber
    • 6-7 bardak su
  • Nasıl Yapılır?
    • Öncelikle, mercimeği pişirmeden önce 15 dakika kadar ılık suda bekletin.
    • Soğanı ince ince doğrayın ve sıvı yağ ile kavurmaya başlayın.
    • Soğanlar pembeleşmeye yakın, ince doğranmış havuçları ekleyin ve kavurmaya devam edin.
    • Salçayı ilave edin ve birkaç dakika daha kavurun.
    • Bir miktar su ekleyip mercimekleri ekleyin. Üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyin ve baharatları da ekleyerek mercimeği kaynamaya bırakın.
    • Yaklaşık 20 dakika kaynadıktan sonra erişteleri ekleyin ve pişmeye bırakın.
    • Her iki malzeme de yumuşadığında ocağın altını kapatın ve sıcak servis yapın.

Ara Sıcak: Zeytinyağlı Kabak Dolması

  • Malzemeler:
    • 5-6 adet kabak
    • 1 adet soğan
    • 1 su bardağı pirinç
    • Fıstık (isteğe bağlı)
    • Zeytinyağı
    • Tuz
    • İstediğiniz baharatlar
    • Dereotu
    • Rende domates
    • Yarım su bardağı sıcak su
    • Yarım limonun suyu
  • Nasıl Yapılır?
    • Kabaklar yıkanır, boyutuna göre enine iki ya da üç parçaya bölünür. Üstü traşlanıp, içi oyulur. Yıkanıp süzgece ters çevirilerek koyularak suyunun süzülmesi sağlanır.
    • Tencerede yağda küp doğranmış soğanı orta yüksek ateşte kavurun. Soğanlar pembeleşince pirinci ekleyin ve kavrulmaya devam edin.
    • Fıstık ve baharatları ekleyin, birkaç kez çevirdikten sonra rende domates ve yarım su bardağı sıcak suyu ilave edin. Kısık ateşte kapağı kapalı pişirin.
    • 1/2 limon suyu sıkın, kıyılmış dereotu ekleyin ve karıştırın. İç harcı soğumaya bırakın.
    • Kabakları iç harç ile fazla sıkıştırmadan doldurun, yayvan bir tencereye boşluk bırakmadan dizin.
    • Bir su bardağına 4 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ekleyip kalanına soğuk su ekleyin. Kabakların aralarından ve hafifçe içlerine doğru bu karışımı ekleyin.
    • Kapağı kapalı olarak önce yüksek, sonra kısık ateşte kabaklar yumuşayana dek pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alın.

Ana Yemek: Şehzade Kebabı

  • Malzemeler:
    • 500 gr kuşbaşı dana eti
    • 4 adet patlıcan
    • 2 kuru soğan
    • 3 kırmızı biber
    • 1 diş sarımsak
    • Karabiber
    • Pul biber
    • Tuz
    • 1 yemek kaşığı salça
    • Zeytinyağı
  • Nasıl Yapılır?
    • Kuşbaşı doğranan etleri kızgın tavada mühürleyin, ardından altını kısarak kendi halinde pişmeye bırakın.
    • Patlıcanları alacalı bir şekilde soyup iri küpler halinde doğrayın ve ayrı bir tavada kızartın.
    • Geniş bir tavaya zeytinyağı, yemeklik doğranmış soğanları ve iri doğranmış biberleri ekleyip soteleyin.
    • Sarımsak ve baharatları ilave edip karıştırın. Son olarak pişmiş etleri ekleyin ve iyice karıştırıp ocaktan alın.
    • Patlıcanları da ilave edip orta boy bir güveç fırın kabına aktarın.
    • 1 yemek kaşığı salçayı, 1 su bardağı suda karıştırın ve şehzade kebabının üzerine gezdirin.
    • 200 derece fırında, yaklaşık 20 dakika pişirin.

Tatlı: Supangle

  • Malzemeler:
    • 1 litre süt
    • 1 çay bardağı un
    • 3 yemek kaşığı kakao
    • 1 çay bardağı şeker
    • 1 adet yumurta sarısı
    • 100 gr. bitter veya sütlü çikolata
    • 1 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 su bardağı soğuk su
  • Süslemek İçin:
    • Damla çikolata
    • Fıstık
    • Hindistan cevizi
  • Nasıl Yapılır?
    • Soğuk sütü derin bir tencereye aktarın. Un, kakao, şeker ve yumurta sarısını ekleyin. Bir çırpıcı ile tüm malzemeyi karıştırın.
    • Ocağın altını açın ve supangle karışımını orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
    • Karışım göz göz olmaya başladığında ocaktan alın. Çikolata parçalarını ve tereyağını ekleyip sıcağıyla erimesini sağlayın. Tatlıyı karıştırarak biraz ılımasını bekleyin.
    • 1 su bardağı soğuk su ekleyin ve blender ya da mikserle karıştırın. Servis kaselerine paylaştırın.
    • Oda sıcaklığında tatlıyı süsledikten sonra soğuması için buzdolabına kaldırın. Soğuk olarak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun!

13. Gün İftar Menüsü: Lezzetli Tarifler

13. Gün İftar Menüsü: Lezzetli Tarifler

13. Gün İftar Menüsü: Lezzetli Tarifler
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin