12. Gün Sahur Menüsü
Ramazan ayının bu güzel gününde, sahur sofralarınızı zenginleştirecek lezzetlerle karşınıza çıkıyoruz. Bugünkü menümüzde, pratik bir atıştırmalık olan yengen tostu, besleyici poşe yumurta ve ferahlatıcı karışık komposto tarifleri yer alıyor. Bu tarifler, hem damak tadınıza hitap edecek hem de sizi gün boyu enerjik tutacak. İşte 12. gün sahur menüsünün detayları:
Yengen Tostu Tarifi
Malzemeler:
- 2 dilim tost ekmeği
- 4 dilim sucuk
- 4 dilim kaşar peyniri
- 2 adet minik kornişon turşu
- 1 adet domates
- Ketçap
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle, sucuk dilimlerini bir tavada kızartın ve altın rengi alana kadar pişirin.
- Bir dilim tost ekmeğinin üzerine kaşar peynirini yerleştirin ve ardından pişmiş sucuk dilimlerini ekleyin.
- Sucukların üzerine kornişon turşu dilimlerini yerleştirip, ketçap sıkın.
- Son olarak, domates dilimlerini ve bir dilim daha kaşar peyniri koyarak tostunuzu kapatın.
- Tost makinesini önceden ısıtın ve hazırladığınız yengen tostunu içine yerleştirin.
- Üzerine 3-4 parça tereyağı ekleyin ve her iki tarafı da güzelce kızarana kadar pişirin.
- Hazırladığınız yengen tostunu sıcak olarak servis edin.
Poşe Yumurta Tarifi
Malzemeler:
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 su bardağı su
- Tuz
- Karabiber
Nasıl Yapılır?
- Küçük bir tencereye suyu koyup kaynatın, kaynamaya başladıktan sonra sirkeyi ekleyin.
- Yumurtayı bir kepçenin içine dikkatlice kırın ve kepçeyi yavaşça kaynayan suya bırakın.
- Yumurtayı 30 saniye kadar suyun içinde bekletin, ardından suya bırakın.
- Yumurtayı 2-3 dakika kadar pişirin ve kevgir yardımıyla sudan çıkarın.
- Üzerine tuz ve karabiber serpip, dilimlenmiş kızarmış ekmek ile birlikte servis edin.
Karışık Komposto Tarifi
Malzemeler:
- 1 kase vişne
- 2 adet şeftali
- 1 kase çekirdeksiz üzüm
- 2 adet kırmızı erik
- 2 adet armut
- 10 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet çubuk tarçın
- 1 adet karanfil
Nasıl Yapılır?
- Tüm meyveleri sirkeli su ile güzelce yıkayın ve küp küp doğrayın.
- Derin bir tencereye doğranmış meyveleri koyun, ardından şekeri ve suyu ekleyin.
- Orta ateşte kaynamaya bırakın ve çubuk tarçın ile karanfili de ekleyin.
- Kaynayan kompostonun altını kısın ve 5 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
- Soğuduktan sonra kompostoyu şişelere doldurup buzdolabında saklayabilirsiniz.
Afiyet olsun!