12. Gün Sahur Menüsü
Ramazan ayının 12. gününde sahur için pratik, lezzetli ve doyurucu tarifler sunmaya devam ediyoruz. Bugünkü menümüzde yer alan tarifler, peynirli tava keki, salçalı sosis ve reyhanlı ayran. Özellikle salçalı sosisi ev yapımı salça ile hazırlamanız, lezzetini katlayacaktır. Eğer reflü gibi midenizle ilgili bir problemlerin varsa, baharat ve salça gibi besinleri dikkatli bir şekilde kullanmayı unutmayın. İşte 12. gün sahur menüsü tariflerimiz:
Peynirli Tava Keki
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
- 1 su bardağından bir parmak az yoğurt
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı un
- 2 tutam maydanoz
- 2 tutam dereotu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
Nasıl Yapılır?
- Derin bir kap içine 3 adet yumurtayı kırın ve mikserle 3 dakika kadar çırpın.
- Ardından üzerine 1 su bardağından 1 parmak az yoğurt ve 3 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyip tekrar çırpın.
- Sonra 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peyniri, 1 çay kaşığı tuzu, 1 paket kabartma tozunu, maydanoz ve dereotunu ekleyin ve spatula yardımıyla karıştırın.
- Son olarak unu azar azar ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Diğer taraftan 24 cm’lik bir tava veya tencereyi yağlayın ve ısıtın.
- Hazırladığınız karışımı tavaya dökün ve yayın.
- Tavanın kapağını kapatın. Önce yüksek ateşte 1 dakika pişirin, ardından kısık ateşte devam edin.
- Ara sıra kapakta oluşan buharı kuru bir bezle silin.
- Kek kabarıp kenarları kızarmaya başladığında, bir tabak üzerine ters çevirin ve diğer tarafını da kısık ateşte pişirin.
- Peynirli tava kekiniz piştikten sonra ocaktan alın, dilimleyin ve sıcak ya da ılık olarak servis edin.
Salçalı Sosis Tarifi
Malzemeler:
- 2-3 adet sosis
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz, karabiber, nane, kekik, pul biber
Salçalı Sosis Nasıl Yapılır?
- Tereyağını bir tavada eritip, doğradığınız sosisleri ekleyin ve güzelce kavurun.
- Pişen sosislere baharatları ekleyerek karıştırın.
- Bir kabın içinde salçayı suyla açıp sosislerin üzerine dökün.
- Salçalı sos birkaç dakika kaynadıktan sonra sosis hazır hale gelecektir.
Reyhanlı Ayran Tarifi
Malzemeler:
- 400 gram yoğurt
- 10-15 yaprak taze reyhan
- Tuz
Reyhanlı Ayran Nasıl Yapılır?
- Bir rondoya veya blendera yoğurdu ve reyhan yapraklarını ekleyin.
- Reyhan yaprakları tamamen parçalanana kadar karıştırın.
- Damak tadınıza göre tuz ekleyin.
- Tuz tüketimini azaltmak için ayranı, yoğurt gibi yiyecek ve içecekleri taze veya kuru baharatlarla tatlandırarak hazırlayabilirsiniz.