1. Haberler
  2. Bilgi
  3. 12. Gün İftar Menüsü: Ezogelin Çorbası, Közlenmiş Kırmızı Biber, Etli Nohut Yemeği ve Bülbül Konağı Tatlısı

12. Gün İftar Menüsü: Ezogelin Çorbası, Közlenmiş Kırmızı Biber, Etli Nohut Yemeği ve Bülbül Konağı Tatlısı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

12. Gün İftar Menüsü

12. Gün İftar Menüsü

Günün iftar menüsünde, hem hafif hem de doyurucu seçeneklerle karşınızdayız. Bugün, başlangıç olarak Ezogelin Çorbası, meze olarak Közlenmiş Kırmızı Biber, ana yemek olarak ise Etli Nohut Yemeği ve tatlı olarak Bülbül Konağı Tatlısı sunuyoruz. İşte detaylı tariflerimiz:

Çorba: Ezogelin Çorbası

Çorba: Ezogelin Çorbası

Malzemeler:

  • 2 çay bardağı kırmızı mercimek
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • 2 yemek kaşığı bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Servisi için:

  • 1/2 adet limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Nasıl Yapılır?

  • Sıcak suyu geniş bir tencerede kaynatın. Yıkanmış ve süzülmüş kırmızı mercimekleri ekleyin.
  • Pirinç, bulgur ve tuzu da ekleyerek yaklaşık 35 dakika, mercimekler yumuşayana kadar pişirin.
  • Ayrı bir tavada tereyağını eritin, küp doğranmış soğanı ekleyip kavurun.
  • Soğanlar pembeleşince domates salçasını ve naneyi ekleyin, 2 dakika daha kavurun.
  • Kavrulan karışımı çorbanın içine ekleyin ve 10 dakika daha kaynatın.
  • Limon suyu ve pul biber ile tatlandırarak sıcak servis edin.

Meze: Közlenmiş Kırmızı Biber

Meze: Közlenmiş Kırmızı Biber

Malzemeler:

  • 4 adet kırmızı biber
  • 1/2 Türk kahvesi fincanı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • 1 çay kaşığının ucuyla tuz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 avuç maydanoz

Nasıl Yapılır?

  • Kırmızı biberleri közleyin, kabuklarını soyun ve tohumlarını çıkarın.
  • Bir kaseye koyun, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve rendelenmiş sarımsağı ekleyip karıştırın.
  • Közlenmiş biberlerin üzerine bu sosu dökün ve 10 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Servis tabağına alın, sosu üzerine dökün ve ince doğranmış maydanoz ile süsleyin.

Ana Yemek: Etli Nohut Yemeği

Ana Yemek: Etli Nohut Yemeği

Malzemeler:

  • 1 adet soğan
  • 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 350 gram dana kuşbaşı eti
  • 1,5 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet limonun suyu
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon

Nasıl Yapılır?

  • Bir tencereye zeytinyağını, doğranmış soğanları, salçayı ve kuşbaşı eti ekleyip kavurun.
  • Üzerine suyu ekleyip, kapağını kapatarak etler yumuşayana kadar pişirin.
  • Etler yumuşadıktan sonra limon suyu, tuz, baharatlar ve nohutu ekleyin, birkaç taşım daha kaynatın.
  • Ocaktan alarak sıcak servis edin.

Tatlı: Bülbül Konağı Tatlısı

Malzemeler:

  • Hamuru için:
    • 250 gr tereyağı
    • 1 adet yumurta
    • 1,5 çorba kaşığı yoğurt
    • 1 çorba kaşığı üzüm sirkesi
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 1 paket kabartma tozu
    • 4-5 su bardağı un
  • Şerbeti için:
    • 4 su bardağı toz şeker
    • 4,5 su bardağı su
    • 4 de 1 kadar limon suyu
  • Üzeri için:
    • 1 yumurta akı
    • Ceviz içi

Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbeti hazırlayın. Su ve şekeri bir tencerede kaynatın, ardından limon suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın.
  • Hamur için tereyağını, yumurtayı, sirkeyi, sıvı yağı, yoğurdu, kabartma tozunu ve unu yoğurma kabında birleştirin.
  • Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ekleyin ve hamuru iki parçaya bölün.
  • Bir parçayı merdane ile açın, çay bardağı ile yuvarlaklar kesin ve yağlı tepsiye dizin.
  • Yumurta akı sürün ve ikinci parçayı da açarak üzerine yerleştirin, ortalarına ceviz yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkan tatlıyı hemen soğutulmuş şerbetle buluşturun.
  • İsteğe bağlı olarak kaymak ile birlikte servis edin. Afiyet olsun!

12. Gün İftar Menüsü: Ezogelin Çorbası, Közlenmiş Kırmızı Biber, Etli Nohut Yemeği ve Bülbül Konağı Tatlısı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin