11. Gün Sahur Menüsü
Günün sahur menüsünde, hafif ve lezzetli hamura sahip olan pankek tarifi ile karşınızdayız. Pankek’in yanında, besleyici ve göz alıcı bir sunumla hazırlanan yumurtalı domates dolması ve serinletici özelliği ile tercih edebileceğiniz yeşil erik kompostosuna yer verdik. Bu kolay yapımlı tariflerle, sahur vaktinizi verimli bir şekilde değerlendirebilirsiniz. İşte 11. gün sahur menüsü…
Pankek Tarifi
Malzemeler:
- 1,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 yumurta
- 2 su bardağı un
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Nasıl Yapılır?
Tüm malzemeleri bir karıştırma kabında 7-8 dakika boyunca iyice çırpın. Orta ateşte ısıttığınız teflon tavaya, karışımdan kepçe yardımıyla azar azar dökün ve yuvarlak şekiller oluşturun. Her iki tarafını da güzelce pişirin. Pankeklerinizi servis ederken Nutella veya bal ile tatlandırabilirsiniz. Afiyet olsun!
Tavaya ekstra yağ koymanıza gerek yok; teflon tava yeterince ısıtıldığında pankekler yapışmayacaktır. Harcı döktükten sonra üstü göz göz olana kadar bekleyin ve doğru zamanda çevirirseniz istediğiniz görüntüyü elde edebilirsiniz.
Yumurtalı Domates Dolması Tarifi
Malzemeler:
- 4 adet büyük boy domates
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 su bardağı domates püresi
- 1/2 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Nasıl Yapılır?
Öncelikle, bol su ile yıkadığınız büyük boy domateslerin sap kısımlarını kapak şeklinde kesin ve içlerini bir kaşık yardımıyla dikkatlice boşaltın. İç kısımlarını tuz ve karabiber ile lezzetlendirin. Sosu hazırlamak için, zeytinyağını bir tavada ısıtın, ardından domates püresini ekleyerek 2-3 dakika orta ateşte pişirin. Sıcak suyu ekleyip sosu 2 dakika daha kaynatın.
Boşalttığınız domateslerin içine rendelenmiş kaşar peynirini eşit olarak paylaştırın. Fırın tepsisine aldığınız domateslerin içine birer adet yumurta kırın ve üzerine tuz ile karabiber serpiştirin. Domates sosunu ekleyip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika kadar pişirin. Kızarmış ekmek dilimleri ile birlikte bu lezzeti sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın!
Yeşil Erik Kompostosu Tarifi
Malzemeler:
- 1 kilo yeşil erik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 litre su
- Nohut büyüklüğünde limon tuzu
Nasıl Yapılır?
Öncelikle erikleri iyice yıkayın ve bir tencereye yerleştirin. Üzerine 1 litre suyu ekleyerek orta ateşte 15 dakika kaynatın. Ardından şekeri ekleyip 15 dakika daha pişirin. Limon tuzunu ekleyip karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın. Erikleri süzgeçten geçirerek başka bir kaba alın. Tahta kaşık ile ezerek çekirdeklerini ayırın. Kompostonuzu soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!